هنگامی که منابع محدودی در اختیار دارید استخدام جایگاههای شغلی بالاتر کمی هوشمندانهتر به نظر میرسد تقویت ارتباط داخلی و خارجی کسب و کار شما در این نوع استخدام از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود.
هنگامی که از این روش برای استخدام استفاده میکنید همواره به فرهنگ سازمانی شرکت نیز توجه داشته باشید.
این نوشته برای صاحبان کسب و کاری است که به تازگی کار کردند یا میخواهند تیم خود را توسعه دهند.
شما در ابتدای کار یک محصول یا خدمات جدیدی را ایجاد میکنید سپس کسب و کار خود را شروع میکنید و در نهایت شروع به کسب درآمد کمی میکنید حالا زمان استخدام کارمندان جدید است.
با این حال فهمیدن اینکه چه کسانی را باید استخدام کنید از انجام آن نیز سختتر است.
شما برای استخدام کردن باید هزینه و زمان زیادی بپردازید بر اساس ادعای مجله گلاستور هر کارفرما مبلغی حدود ۴۰۰۰ دلار و زمانی حدود ۲۴ روز برای استخدام یک نیروی جدید میپردازد.
در فرایند استخدام نباید عجله کنید چرا که هزینههای ناشی از استخدام نامناسب آسیب بیشتری به کسب و کار میزند.
افرادی که استخدام میکنید بسته به جایگاه شغلی مورد نظر شما در کسب و کارتان باید ویژگی متناسبی داشته باشند اما حتماً باید به این نکته توجه داشته باشید که آنها سه ویژگی مهم انعطاف پذیری اشتیاق و اعتماد را دارا باشند.
سعی کنید افرادی را استخدام کنید که بتوانند مسئولیتهای بیشتری را بر عهده بگیرند چرا که در ابتدا نیاز دارید یک فرد بتواند همزمان از عهده چندین کار بر بیاید.
۸ جایگاه شغلی اصلی برای شروع یک کسب و کار
جایگاه شغلی خاصی که باید معمولا در ابتدای کار استخدام کنید عبارتند از:
1. مدیرعامل CEO و مدیر ارشد عملیاتی COO
دو مهره حیاتی هر کسب و کار که بنیان یک شرکت را تشکیل میدهند.
مدیرعامل بزرگترین و تعیین کنندهترین جایگاه کسب و کار است که مسیر چشم اندازها و فرهنگ سازمانی یک مجموعه را کنترل میکند در صورتی که مدیر ارشد عملیاتی در درجه اول بر عملیات روزانه شرکت تمرکز دارد که شرکت بتواند کارهای روزمره را به درستی پیش ببرد.
شما میتوانید برای این دو جایگاه استخدام کنید اما بنیانگذاران شرکت معمولاً این مسئولیتها را در شرکت بر عهده میگیرند حالا اگر شما و شرکایتان این مسئولیتها را عهدهدار هستید برای سایر هفت موقعیت دیگر نیرو استخدام کنید.
2. مدیر تولید یا مدیر محصول
مدیر محصول یا مدیر تولید تمام مواردی که به محصول کسب و کار شما مرتبط میشود را مدیریت میکند این فرد استراتژی محصول چشم انداز و توسعه محصولات را مدیریت میکند و معمولاً به صورت دائم و نزدیک با تیم بازاریابی و واحد مهندسی برای ایجاد و بازاریابی محصول همکاری میکند.
استخدام یک چنین فردی بسیار دشوار است زیرا خود مدیران معمولاً به صورت پیش فرض اولین مدیر محصول هستند و محصولات و خدمات ارائه شده در کسب و کار به شدت برایشان مهم است.
3. مدیر ارشد تکنولوژی فناوری و مدیر فنی مهندسی CTO
یک عضو تیم که در زمینه فناوری و توسعه تخصص داشته باشد برای موفقیت یک کسب و کار بسیار مهم است به ویژه برای استارتاپهای حیطه فناوری و تکنولوژی این فرد نقش کلیدی دارد.
این نیرو با اینکه به صورت پاره وقت به صورت آزاد میتواند در شرکت فعالیت کند اما ترجیح بر این است که به صورت تمام وقت عضوی از تیم شما باشد.
در کسب و کارهای مختلف داشتن یک فرد با مهارت تصمیم گیری بالا و همچنین ناظر بر یکپارچهسازی و مدیریت سیستمهای داخلی شرکت بسیار با اهمیت است.
آنها باید همه چیز را از سختافزار گرفته تا نرمافزار و فناوری موبایل در نظر بگیرند.
آنها میتوانند بخش بازاریابی آنلاین شرکت را با مشارکت مدیر بازاریابی نیز مدیریت کنند.
در واقع این نیرو بسیار به ساختار و فرایندهای شرکت میتواند کمک کند.
اگر شما از فناوریهای روز دنیا و نرمافزارهای مناسبی برای شرکت خود استفاده کنید بسیاری از هزینههای زمانی شما کاهش مییابد و نیاز به نیروهای بیشتر نیز در این مسیر کمتر میشود.
4. مدیر بازاریابی
این عضو تیم بر مشتریان شما و یا هر مشتری نسبت به محصول متمرکز خواهد بود.
استخدام این نیرو با مهارتهای بازاریابی و تبلیغاتی عالی ضروریست تا به درستی کسب و کار شما را به مخاطبان معرفی کند.
یک مدیر بازاریابی پیدا کنید که در همه کارهایی نظیر نوشتن متن طراحی مناسب صفحه محصول اجرای کمپین تبلیغاتی و بازاریابی رسانهها و شبکههای اجتماعی کاملاً با مهارت باشد.
این فرد باید سعی در ارتباط موفق و موثر با مشتریان شما داشته باشد و به عنوان مدیری برای جامعه مشتریان شما به درستی با آنها بتواند تعامل کند.
این فرد باید با مدیر تولید و محصول نیز رابطه خوبی در جهت ارائه بازخورد مشتری برای تولید بهتر محصولات داشته باشد.
5. مدیر فروش
تمرکز مدیر فروش بر ایجاد سرنخهای جدید و افزایش درآمد شرکت خواهد بود معمولاً شرکتهای دوام بیشتری دارند که در ابتدا بتوانند بر فروش شرکت مسلط شوند.
یک مدیر فروش عالی استخدام کنید تا درآمد شرکت شما بیشتر شود تا بتوانید افراد بیشتری استخدام کنید.
یکی از سختترین جایگاهها برای استخدام همین جایگاه مدیر فروش است اما استخدام یک فرد ماهر ارزش زمانبر بودن این استخدام را دارد.
یک مدیر فروش ماهر و با تجربه در صنعت شما برای ایجاد سرنخها و مشتریان جدید و بستن کردن معاملات آموزش زیادی نیاز ندارد.
6. مدیر مالی
بسیاری از کارشناسان توصیه میکنند حسابداری و مالی خود را برون سپاری کنند اما اگر توانایی استخدام مدیر مالی را دارید بسیار بهتر میتوانید در قسمت مالی حسابداری پیشروی کنید.
داشتن یک فرد با مهارتهای بانکی و مالی و جزئی نگر در شرکت بسیار مهم است این فرد باید بتواند تمام جنبههای مالی شرکت را مدیریت کند.
این شخص از مسائلی مانند تامین وام بانکی و اجارهها و نیازهای روزمره مانند پرداخت پول به تامین کنندگان و حتی مدیریت پولهای خورد باید سر در بیاورد.
7. مدیر توسعه کسب و کار
یک مدیر توسعه کسب و کار روشهایی را برای رشد کسب و کار شما مییابد.
به عنوان مثال این شخص بر توسعه روابط با سایر مشاغل برای افزایش درآمد و رشد شرکت نیز متمرکز است.
این فرد فرصتهای تجاری جدید را در سازمان و سایر شرکتها شناسایی میکند این فرد حتی در یافتن بازارهای جدید شرکتهای جدید دستیابی به بازارهای موجود و راههایی برای جذب مشتریان هدف در نظر خواهد گرفت.
مثلاً یک رقیب محصولی را ارائه میدهد که شما هنوز با آن فکر نکردهاید مدیر توسعه برای باید به دنبال روشهایی برای ارائه بهتر محصولات و جلب توجه مشتریان نیز باشد.
8. کارشناس خدمات مشتریان
خدمات مشتریان یک بخش بسیار مهم در کسب و کارهاست.
ایجاد روابط مثبت بین شما و مشتریان زیربنای یک برندسازی خوب است اگر کسب و کار شما نتواند به طور موثر با مشتریان ارتباط برقرار کند.
مهم نیست که محصول شما چقدر عالی و خوب باشد.
بدون رسیدگی و پاسخ به سوالات مشتریان کسب و کار شما آسیب میبیند. بنابراین هرچه سریعتر مشکل مشتریان را حل کنید تا بتوانید به درستی ادامه بدهید.
هشت جایگاه شغلی که در بالا مطرح شد مربوط به بیشتر کسب و کارهاست اما باز هم در برخی کسب و کارها با توجه به محصولی محصولی که ارائه میدهند و حتی نحوه تفکر مدیران یک کسب و کار و حتی نوع آن کسب و کارمیتواند تفاوتهایی داشته باشد.
ثبت ديدگاه